Tramisu Tarifi

8 Kişilik

 

Malzemeler

 
  • 1 adet kakaolu pasta tabanı
  • 3 su bardağı + 1 çay bardağı süt
  • 250 gram labne
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket sade nescafe
Üzeri için ;
  • 2 yemek kaşığı kakao

 

Yapılışı

2 su bardağı + 1 çay bardağı sütü tencereye koyup içerisine şekerini, ununu ve yumurtasını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sonra altını açıp karıştırarak kaynatıyoruz. Kıvama gelince ve kaynayınca ocaktan alıp ılınması için bekletiyoruz . Kalan 1 su bardağı sütü cezvede ılıtıp içine nescafeyi döküp karıştırıyoruz. Kekin 2 katını da ıslatıyoruz. Ilıyan muhallebiye labneyi ekleyip iyice çırpıyoruz ve kek tabanının arasına sürüp diğer tabanını da üstüne kapatıyoruz. Kalan muhallebiyi döküp üzerine kakao eliyoruz. Benim eleğim kırıldığı için kaşık yardımıyla dağıttım. 

Afiyet olsun.