Revani Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardagı un
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Yapılışı
Bir tencereye şekeri ve suyu koyalım. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp ve kısık ateşte 5-10 dakika kaynatalım. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
Kabımızın içine yumurta ve şekeri koyup iyice karıştıralım. Daha sonra yağımızı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sonra un, irmik, tarçın, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve vanilya koyup iyice karıştırıralım. Pişirme kabımızı yağlayıp içerisine dökelim.180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Soğuyan şerbetimizi sıcak tatlının üzerine gezdirelim.
Afiyet olsun.