Islak Kek Tarifi

10 Kişilik

 

Malzemeler

 
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • süslemek için hindistan cevizi

 

Yapılışı

Unun ve kabartma tozunun haricindeki bütün malzemeyi birbirine katar,5 dakika mikserle çırparız.Bu karışımdan 1,5 su bardağı ayırırız.(pişen kekin üzerine dökmek için)Ayırdıktan sonra kalan karışıma unu ve kabartma tozunu birbirine karıştırdıktan sonra ekleriz.2-3 dakikada böyle karıştırdıktan sonra büyük boy kare borcama veya bu ölçülerde bir tepsiye yağladıktan sonra boşaltırız.Krepten çok az koyu bir kıvamı olmalı.Eğer daha koyu olursa yumuşak olmaz.175 derecede yarım saat pişiririz.Kekinizin ortasına elinizle bastırın ,eğer pişmemiş ise ısıyı biraz düşürerek içinin iyice pişmesini sağlayın.Fırından çıkarınca sıcakken bir yemek çatalı yardımıyla 8-10 yerinden çatalı batırarak delikler açın.Sonra üzerine ayırdığınız karışımı dökün.Soğuduktan sonra hindistan ceviziyle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.