İrmik Helvası Tarifi

8 Kişilik

 

Malzemeler

 
  • 2,5 su bardağı irmik
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 50gr margarin ya da tereyağı
süslemek için;
  • hindistan cevizi, tarçın

 

Yapılışı

Bir kasede ılık süt, su ve şekerimizi karıştırarak şekerin erimesine yardımcı olalım. Geniş bir tencere ya da tavada irmiğimizi yağı da ekleyip kavurmaya başlayalım. Rengini nasıl seviyorsanız o şekilde ayarlayabilirsiniz. Sürekli karıştırarak kavuralım ki bütün irmiğimiz eşit olarak renk değiştirsin. Yaklaşık 25 dk kavurdum ben. Üzerine şerbetimizi ekleyip kapağını kapatalım. Altını en kısık ateşe alalım. Şerbeti çektikten sonra altını kapatıp demlenmeye bırakalım. Servis ederken üzerine isteğinize bağlı olarak hindistan cevizi, tarçın ile süsleyebilirsiniz.

 Afiyet olsun.