Baklava Tarifi

6 Kişilik

 

Malzemeler

 
  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tereyağı(üzeri için)
  • 1.5 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

 

Yapılışı

Şerbeti için; tenceremize şeker ve suyu alalım, orta hararetli ateşte kaynatalım ve indirmeye yakın birkaç damla limon suyu damlatalım. Hazır baklavalık yufkalarımızdan iki tane üst üste koyalım. Üzerine sıvı yağ sürelim (fırça yardımı ile), daha sonra uzunlamasına ceviz içi yayalım. Yine uzunlamasına oklavamızı koyalım ve saralım, daha sonra oklavadaki yufkayı büzdürerek oklavayı çekelim. Yufkaları ufak ufak kare şeklinde keselim. Diğer yufkalar için de aynı işlemi yapalım ve fırın tepsimize dizelim. Üzerine eritilmiş tereyağı dökelim ve 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Şerbet soğuk, baklavamız ılık olacak şekilde tatlımızı şerbet ile buluşturalım. ,

Afiyet olsun.