Şekerpare Tarifi
8 Kişilik
Malzemeler
- Yarım paket margarin (125g)
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı un (duruma göre ayarlanır)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
şerbeti için
- 3 bardak şeker
- 3 bardak su
Yapılışı
Şeker ve su bir tencereye alınız ve 5dk kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Yarım paket margarin ve şeker yoğurma kabında iyice yoğrulur. Sonra yumurtaları kırılır (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılır). Onunlada iyice yoğrulunca kabartma tozu, vanilyası, irmiği katılır. Tekrar karıştırılır. En son unu katılır ve yumuşak bir hamur yapılır. Dikkat çok yumuşakda yapmayın fırına girince yayılıyor. Duruma göre unu ayarlayın ve yağlanmış tepsiye top top yapın ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında pişiriniz. Sıcak tatlınıza soğumuş olan şerbeti dökünüz.
Afiyet olsun