Sebzeli Tavuklu Karnıbahar Tarifi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük boy orta soğan
  • 300 gr tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz
  • Su
Üzeri İçin(Tercihen):
  • Karabiber
  • Pulbiber

 

Yapılışı

İlk önce karnabaharları yıkayıp süzdürelim ve çiçek çiçek ayıralım. Daha sonra tenceremize zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim. Ve üzerine kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu ilave edelim. Ve ocağın altını açalım. Soğanla tavuğumuzu kavurmaya başlayalım. Bir yandan havuçları küp küp doğrayalım ve tenceremize ilave edelim. Ve etler rengini alana kadar kavuralım. Daha sonra salçamızı ilave edip iyice karıştıralım. Tavukla havuçlar kavrulurken patateslerimizi yemeklik doğrayalım. Patatesi, bezelyeyi, ve çiçek çiçek ayırdığımız karnabarımızı tencereye ilave edelim. Üzerini örtecek kadar sıcak suyumuzu ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateşte sebzelerimiz yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra dilerseniz pulbiber ve karabiberleri servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun…