Domatesli Mantar Sote Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
1 kilo kültür mantarı3 tane domates1 tane kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçasıTuz, pul biberÇok az sıvı yağMaydanoz
Yapılışı
Mantarların üst kısmını soyup akan suyun altında hızlıca yıkıyoruz ( üzerlerine su dolmasını önleyerek ) İstediğimiz şekilde doğruyoruz. Soğanı da yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız mantarları ekleyip harlı ateşte kavuruyoruz. Rendelenmiş 3 domatesi ve salçayı da ilave edip yine harlı ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Öyle çok uzun uzun pişmesine gerek yok. Harlı ateşte çok kısa sürede pişicektir. En son tuzunu ve biberini ekleyip ince kıydığımız maydanozları da ilave edip servis ediyoruz.
Afiyet olsun.