Rus Salatası Tarifi

2 Kişilik

 

Malzemeler

 
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2-3 adet havuç
  • 1 – 1,5 su bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 su bardağı küp doğranmış kornişon turşu
  • 2 adet yumurta
  • Salam veya tavuk göğüs eti (ben koymadım)
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

 

Yapılışı

Rus salatası bilindiği kadarı ile 19. yy’da Rusya’da bir restoran sahibi olan Fransız asıllı aşçı Lucien Olivier tarafından yapılmaya başlandı. Zamanında çok beğeni alan tarifin Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandığı ve ölümünden sonra bir çok dünya ülkelerine yayıldığı söylenir.

Rus Salatası, Rusça ve Almanca gibi bir çok dilde hala Olivier Salatası olarak bilinmektedir.

Patateslerin kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır.

Havuçların kabukları soyularak küp doğranır ve haşlanır.

Yumurta haşlanır. Bezelyeler boyunda küp doğranır ve bezelyeler ile karıştırılır.

Salam kullanılacaksa, salamlar küp doğranır. Tavuk eti kullanılacaksa tavuklar küp küp doğranır ve haşlanır.

Bütün malzemeler soğuduktan sonra hepsi karıştırılır. Üzerine mayonez ve yoğurt eklenir. Tuzu eklenerek iyice karıştırılır. Servis tabağına alınır. Üzeri isteğe göre süslenir.

Afiyet Olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: