Patates Püresi Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
- 6-8 tane patates
- Su (patatesleri kaynatmak için)
- 2 kaşık tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Yapılışı
Patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür, soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz ve karabiber eklenir iyice püre haline gelene kadar ezilir. Sıcak olarak et, tavuk veya rosto yemekleri ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
SALATALAR
Kısır Tarifi
Çoban Salata
Fasulye Pilaki
Cacık Nasıl Yapılır
Haydari Nasıl Yapılır
Rus Salatası
Acılı Ezme Tarifi
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Patates Püresi
Humus Tarifi