Kısır Tarifi
10 Kişilik
Malzemeler
- 6 çay bardağı kısırlık bulgur
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
- 1 demet maydanoz
- 1 demet yeşil soğan
- 1 demet taze nane
- 8-9 yaprak marul
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- kimyon (isteğe bağlı)
- 1 limon suyu
- yarım çay bardağı nar ekşisi
- yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı
6 çay bardağı kısırlık bulgur bir kaba alınır. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklerek aynı şekilde karıştırılır.
Bulgur derince bir kaba alınarak üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır veyumuşamaya bırakılır. Bu arada yeşillikler doğranır.Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğranarak eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır. Kısırımız servistabağına alınarak isteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun
SALATALAR
Kısır Tarifi
Çoban Salata
Fasulye Pilaki
Cacık Nasıl Yapılır
Haydari Nasıl Yapılır
Rus Salatası
Acılı Ezme Tarifi
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Patates Püresi
Humus Tarifi