Cacık Tarifi

5 Kişilik

 

Malzemeler

 
  • ½ Kg Yoğurt
  • 2 adet büyükçe Salatalık
  • ½ kahve fincanı Zeytinyağ
  • 4 diş Sarımsak
  • yeterince Tuz

 

Yapılışı

Salatalık kabukları soyulur. Bir kap içine çentilir. Tuz karıştırılır. Bir müddet bekletilir.Yarım Kg yoğurt bir telkarıştırıcı yada blender da ezilir. Yoğurdun koyuluğuna göre, yarım yada bir bardak su katılır. Ayrandan biraz daha koyuca olması gerekir.
Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş sarımsak, zaytinyağ katılıp karıştırılır ve Servis kaselerine bölünür. İsteğe göre üzerine, dereotu ve/veya kuru nane ilave edilir.

Afiyet Olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: