Cacık Tarifi
5 Kişilik
Malzemeler
- ½ Kg Yoğurt
- 2 adet büyükçe Salatalık
- ½ kahve fincanı Zeytinyağ
- 4 diş Sarımsak
- yeterince Tuz
Yapılışı
Salatalık kabukları soyulur. Bir kap içine çentilir. Tuz karıştırılır. Bir müddet bekletilir.Yarım Kg yoğurt bir telkarıştırıcı yada blender da ezilir. Yoğurdun koyuluğuna göre, yarım yada bir bardak su katılır. Ayrandan biraz daha koyuca olması gerekir.
Salatalıkların üzerine yoğurt, havanda tuzla dövülmüş sarımsak, zaytinyağ katılıp karıştırılır ve Servis kaselerine bölünür. İsteğe göre üzerine, dereotu ve/veya kuru nane ilave edilir.Afiyet Olsun
SALATALAR
Kısır Tarifi
Çoban Salata
Fasulye Pilaki
Cacık Nasıl Yapılır
Haydari Nasıl Yapılır
Rus Salatası
Acılı Ezme Tarifi
Közlenmiş Patlıcan Salatası
Patates Püresi
Humus Tarifi