Maklube Tarifi
Malzemeler
Üzeri için;
1 kg kuşbaşı et
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz
Pilavı için;
4 su bardağı pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
50 gram margarin
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Salatası için;
Kıvırcık
Salatalık
Domates
Yeşil soğan
Yağ, limon, tuz
Yanına yoğurt
Yapılışı
Kuşbaşı eti düdüklüye koyuyoruz ve 30 dakika pişiriyoruz. Kapağını açıp içine yağını ve tuzunu atıp o şekildede 10 dakika pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz . Pilavı için pilav tenceresine margarini ve sıvı yağını koyuyoruz. Arpa şehriyeleri kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönünce suda beklemiş nişastasından arınmış pirinçleri ekliyoruz ve 10 dakika kavuruyoruz. Daha sonra suyunu koyup ağzını kapatıyoruz. O olana kadar salatasını hazırlıyoruz. Pilavı sofra bezine sarıp dinlendiriyoruz. Daha sonra büyük bir tepsi alıyoruz, geniş bir kalıba pilavı koyup baskı uyguluyoruz. Ters çevirince dağılmaması için. Yanına salataları ve yoğurdu eşit şekilde bölüştürüyoruz. Donmaması için son olarak kavurmayı da koyarak servis ediyoruz. Patates sevmediğim için eklemedim arzuya göre ekleyebilrsiniz.
Afiyet olsun.
PİLAV TARİFLERİ
Salçalı Kuskus Tarifi
Şehriyeli Pilav
Hamsili Pilav Nasıl Yapılır
Ankara Tava Tarifi
Erişteli Bulgur Pilavı
Maklube Nasıl Yapılır