Maklube Tarifi

Malzemeler

 

Üzeri için;

  • 1 kg kuşbaşı et

  • 3 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

  • Tuz

Pilavı için;

  • 4 su bardağı pirinç

  • 1 çay bardağı arpa şehriye

  • 50 gram margarin

  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Salatası için;

  • Kıvırcık

  • Salatalık

  • Domates

  • Yeşil soğan

  • Yağ, limon, tuz

  • Yanına yoğurt

Yapılışı

Kuşbaşı eti düdüklüye koyuyoruz ve 30 dakika pişiriyoruz. Kapağını açıp içine yağını ve tuzunu atıp o şekildede 10 dakika pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz . Pilavı için pilav tenceresine margarini ve sıvı yağını koyuyoruz. Arpa şehriyeleri kavurmaya başlıyoruz. Rengi dönünce suda beklemiş nişastasından arınmış pirinçleri ekliyoruz ve 10 dakika kavuruyoruz. Daha sonra suyunu koyup ağzını kapatıyoruz. O olana kadar salatasını hazırlıyoruz. Pilavı sofra bezine sarıp dinlendiriyoruz. Daha sonra büyük bir tepsi alıyoruz, geniş bir kalıba pilavı koyup baskı uyguluyoruz. Ters çevirince dağılmaması için. Yanına salataları ve yoğurdu eşit şekilde bölüştürüyoruz. Donmaması için son olarak kavurmayı da koyarak servis ediyoruz. Patates sevmediğim için eklemedim arzuya göre ekleyebilrsiniz. 

Afiyet olsun.