Hamsili Pilav Tarifi

14 Kişilik

 

Malzemeler

  • 2 kilo hamsi

  • 3 su bardağı pirinç

  • 4,5 su bardağı su

  • 1 silme yemek kaşığı tarçın

  • 1 silme yemek kaşığı yenibahar

  • 2 yemek kaşığı dolmadık fıstık

  • 4-5 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Tuz

  • 2 adet orta boy soğan

  • Tereyağı

  • 1 silme çay kaşığı karabiber

  • Limon

Yapılışı

Pilava başlamadan önce pirinçlerimizin üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuz atıp yarım saat bekletelim.
Tenceremize tereyağını koyun, soğanları ve dolmalık fıstıklarımızı ilave edip kavuralım. Sonra pirinçlerimizi iyice yıkayım. Süzdükten sonra soğanlı karışıma ekleyelim. Bunları da beraber kavurduktan sonra sırasıyla baharatlarımızı ilave edelim. Sıcak suyu da ilave edelim suyunu çekince altını kapatalım.
Pilavımız dinlenirken balıklarımızı temizleyelim. Kılçıkları ile birlikte çıkaralım. Balığımız taze olduğundan kıldığından ayrılması zor oluyor. Hamsileri biraz ılık suda bekletirsek kılçıklarından kolaylıkla çıktığını göreceksiniz (30 dakika yeterli olur ) Temizlediğimiz balıklara biraz zeytinyağı, limon, tuz ve karabiber ile karıştıralım. Sonra yuvarlak borçlarımızı tereyağı ile yağlayalım. Sırtı ters gelecek şekilde sık bir şekilde dizelim. Balıkların üstüne pilavımızı ilave edip kalan balıkları üzerini kapatıp 180 derecede pişirelim. 

Afiyet olsun.