Şehriyeli Pilav Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı arpa şehriyesi

  • 4 su bardağı su

  • Tuz

Yapılışı

2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Süzülen pirinci tencereye ilave edin. 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin. 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın. Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 20 dakika pilavı dinlendirin. Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis edin. 

Afiyet olsun