Napolitan Soslu Makarna Tarifi

6 Kişilik

 

Malzemeler

Makarnası için;
  • 1 paket makarna
  • 1-1,5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 adet havuç
  • Tuz
  • Napolitan sosu için;
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
Ayrıca:
  • Baharat
  • Maydanoz
  • Zeytinyağı

 

Yapılışı

 

Sosu için, domatesleri kaynar suyun içine atıyoruz. 35-45 saniye bekletip soğuk suya alıyoruz. Böylece domateslerimizi soymak daha kolay oluyor. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra doğruyoruz. Doğranmış soğan ve sarımsaklarımızı diriliği ölene kadar zeytinyağında kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra domatesleri ve salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam ediyoruz. Ardından içine şeker, baharat ve isteğe bağlı maydanoz ekliyoruz.10-15 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz.

Makarnası için, havuçlarımızı soyup doğrayarak haşlıyoruz. Makarnaları da haşlıyoruz. Haşlanan suya tuz ekliyoruz. Haşlanan makarnayı süzüyoruz. Süzdükten sonra tekrar tencereye alıp haşlanan havuçları ve tereyağını ekleyip 5-7 dakika pişiriyoruz. Makarnamız hazır olduktan sonra ocağı kapatıyoruz. Sosu üzerine döküp iyice karıştırıyoruz. Sosumuz bütün makarnayla karıştıktan sonra servis edebiliriz.

 Afiyet olsun.

 

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: