Erişte Tarifi

Malzemeler

 
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 çay bardağı maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • pul biber, tuz
  • paket erişte

 

Yapılışı

Önce erişteyi makarna gibi haşlayın suyunu süzün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın  ve yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Patatesleri kızartmalık ince uzun doğrayın ve soğana ekleyin biraz kavurun. Maydanozu istediğiniz gibi doğrayın tencereye koyun 1-2 dk. karıştırın, salçayı ve baharatları ekleyin 2 dk. sonra da erişteyi ekleyin 2 dk. daha karıştırın ve ocağı kapatın 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: