Çin Makarnası Tarifi

6 Kişilik

 

Malzemeler

  • paket hazır çin makarnası
  • 300 gr tavuk göğsü
  • 1 dolmalık Biber
  • 1 pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 paket soya filizi
  • soya sosu
  • sıvı yağ
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • Sambal Oelek (acı bir sosisterseniz yemeğin sonunda ya da yemekle birlikte ilave edebilirsiniz.

 

Yapılışı

İlk önce kestiğim tavuk göğsünü soya sosuyla marine ettim ve yaklaşık bir saatliğine buzdolabında beklettim.

Bu arada bir kabın  içine cin makarnalarını koydum ve üzerine ketıldan ısıttığım kaynar suyu boşalttım, bu böylece bir 10 dk beklemesi gerek, makarnalar şişene kadar. Tencerede kaynatmaya gerek duymuyor bu makarna.

Sebzelerimizi jülyen şeklinde keselim. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup, pırasa, havuç ve biber üçlüsünü çok pişmeyecek şekilde karıştırarak pişirdim. Bu karışıma önceden doğradığımız sarımsakları ekliyoruz ve takrardan karıştırıyoruz. Sebzeler istenilen kıvamı aldıktan sonra tavadan çıkartıp bir kenara alınır.

Bu aşamada tavuklarımızı tavada kızartıyoruz ve kızarmış tavuklarımızın üzerine haşladığımız makarnaları ve soya filizlerini ilave ediyoruz ve bu şekilde iyice karıştırıyoruz. 

En son aşamada yemeğimizi sebzelerle buluşturuyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Baharatlar, soya sosu bu aşamada eklenilebilir. Soya sosu zaten yeterince tuzlu olduğu için, dikkatli olun!

Afiyet olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: