Ponçik Tarifi

Malzemeler

 
  • 3 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım paket yaş maya
  • Çilek reçeli(isteğe bağlı olarak herhangi bir reçelde kullanılabilir)
  • Krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tuz
 
Üzeri için
  • Pudra şekeri

 

Yapılışı

Unu eleyip ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayamızı, oda ısısında tereyağı, pudra şekeri, süt ve tuzu koyup hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuzu 12 eşit parçaya bölüp fırın tepsimize koyuyoruz ve 25 dk mayalanması için bekletiyoruz. 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 20 dk üstleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile hazırlıyoruz. Fırından çıkan ponçiklerimizi ortadan ikiye kesiyoruz fakat tam ayırmıyoruz. İçine reçelimizden sürüp ağız kısmına da krem şantiyle dolduruyoruz. üstlerine pudra şekeri ile süslüyoruz ve harika bir reçelli çöreğimiz oluyoruz. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: