Islak Kurabiye Tarifi

8 Kişilik

 

Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 – 3 buçuk su bardağı un
 
Şerbeti için;
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker

 

Yapılışı

Pudra şekeri ve margarini kaşıkla iyice karıştıralım. Üzerine yumurtayı ve unu azar azar ekliyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyim. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim, iyice yoğuralım. Hamurdan parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlıyoruz. Yağlanmış tepsiye veya yağlı kağıdı tesiye serip üzerine koyalım. 175 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.

1 su bardağı süte, 3 yemek kaşık şekeri de ekleyip eriyene kadar karıştıralım. Fırından çıkardığımız kurabiyelerin üzerine 1 yemek kaşığı kadar dökelim. Sütü her kurabiyeye paylaştıralım. Dolaba koyup soğuduktan sonra afiyetle yiyelim. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: