Hamurlu Kalp Kurabiye Tarifi

Malzemeler

 
  • 200 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta ( orta boy ve oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 2,5-3 su bardağı un ( aldığı kadar )
  • paket vanilya
 
Süslemek için;
  • Şeker hamurları (çeşitli renklerde)
  • Şeker hamurunu kurabiyeyi tutması için bal-su karışımı

 

Yapılışı

Öncelikle pudra şekeri ve tereyağını mikserle çırpıyoruz. Sonra yumurtayı ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar mikserle iyice çırpıyoruz. İlk etapta unu fazla koymayın, ölçüsü sabit olmadığından 1.5-2 bardakla başlayın. Sıvı karışıma katı malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Çok sert olmayacak ele ve yoğurma kabınıza yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra 0,5 -1 cm kalınlığında açıp dilediğiniz kalıpla şekillendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kontrollü pişirmenizde fayda var. Kurabiyenin üzerine bal-su karışımını çok ıslatmayacak şekilde fırçayla sürüp şeker hamurlarıyla süslüyoruz. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: