Elmalı Yumuşak Kurabiye Tarifi
6 Kişilik
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardagı sıvı yağ
- 200 gram margarin (paket yağ, oda sıcaklığında)
- 5 kaşık şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 3 kırmızı elma
- 2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Yoğurma kabına margarini, sıvı yağı, yumurtaları, yoğurt ve şekeri ekleyin. İyice yoğurun. Daha sonra kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin. Kurabiye hamurunuzu hazırladıkdan sonra elmaları soyun, rendeleyin ve bir tavada elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçını da ekleyip iyice karıştırın.
Daha sonra hamurumuzu 4 parçaya bölün ve sırayla merdane yardımıyla hamuru açın. Çok kalın yada çok ince olmayacak. Açarken zorlanıyorsanız un serpebilirsiniz. Bıçak yardımıyla hamurdan üçgen parçalar çıkarın. Uzun olan kısmına 1 çay kaşığı kadar iç harçdan ekleyin. Köşeleri içeri doğru getirin. (3. resim) Resimde göründügü şekilde, sonrada sarın. Hafif yağlı tepsiye dizin. Fırına vermenize 5 dakika kala fırınınızı açabilirsiniz. Pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet Olsun
KURABİYE TARİFLERİ
Islak Kurabiye Tarifi
Hamurlu Kalp Kurabiye
Ponçik Nasıl Yapılır
Elmalı Yumuşak Kurabiye
Hindistan Cevizli Kurabiye