Çemen Tarifi

12 Kişilk

 

Malzemeler

  • 1 kilo kemik
  • yarım kilo çemenlik toz biber
  • en az 5 baş sarımsak
  • 250 gr çemen tozu (rahatlıkla aktarlarda bulabilirsiniz)

 

Yapılışı

Kemikler yıkanır ve düdüklüde en az 40-50 dk pişirilir sonra bir tencereye suyu süzülür ve kemikleri alınır. Eğer kemiklerinizin üzerinde yağ varsa almayın kemik suyuna dahil edin, sonra bir kaba çamanlık biber ve çaman tozu konulur. Kemik suyunun altı tekrar yakılıp kaynatılır kaynayan kemik suyundan kepçe ile yavaş yavaş çamanlık bibere dahil edilir ve kaşıkla iyice karıştırılır. Sonra ıslanan çamanlık biberi tekrar ocağa alalım ve altını kısıp kemik suyuyla kaynatalım ve ortası yavaş yavaş kabarıp patlayamaya başlayınca soyulup dövülen sarmısağı dahil edelim. Altını kapatalım. Soğuyunca konserve kavanozlarında buzdolabında muhafaza edin en az bir sene dayanır ama aslaaa aslaaaa su kullanmayın kemik suyunuzu bol yapın su girdiği anda çaman bozulur üstü küflenir dayanmaz, sabah kahvaltısında yağda kavurup üzerine yumurta kırarak veya köfte harcınıza katarak da tüketebilirsiniz veya çayın yanına ekmeğin üzerine sürerkte tüketilir. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: