Sütlü Simit Tarifi

Malzemeler

 
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-5,5su bardağı un
 
Üzeri için;
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı susam

 

Yapılışı

4 su bardağı unu yoğurma kabına aldım. Tuz, şeker ve mayayı una ilave ettim ve karıştırdım. Su, süt ve yağı ilave ettim ve yoğurmaya başladım. Kalan unu azar azar ilave ettim. 6 bardak çok geliyor, 5 yada 5 buçuk yeterli olacaktır. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalanırken susamı teflon tava da kavurdum. Ben susamı market den değil baharatçılardan alıyorum. Marketdeki gibi beyaz değil sarı renkte oluyor ve kolay kavruluyor. Kavrulan susamı soğumaya bıraktım. Pekmez ve suyu karıştırdım. Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya ayırdım. Her parçayı uzun şerit haline getirip 2′ ye katladım. Yuvarlayıp simit şeklini verdim. Pekmezli sudan altına üstüne sürdüm ve susama buladım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim.

Afiyet olsun.