Pratik Börek Tarifi

Malzemeler

 
  • 6-7 adet yufka
  • Yarım yağlı beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Sıvı yağ
  • 1 kase su
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

 

Yapılışı

Yufkalarımızın hepsini hizalayarak şerit şeklinde kesiyoruz. Ardından iç harcımızı koyarak muska şeklinde sarıyoruz. Bir kaseye su ve yağ koyarak sardığımız böreği içine atıyoruz. Ardından kasenin içine attığımız börekleri alarak biraz sıkıyoruz ve tepsiye alıyoruz. Bu işlem yufkalar bitene kadar devam ediyor. Ardından üzerine yumurta sarısı sürüyoruz ve dilerseniz cörek otu veya susamda serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 

Afiyet olsun.

Haber bülteni

Haber bültenimize abone olun: