Ispanaklı Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 demet ıspanak yaprakları
- 100 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı ayran (biraz katı olacak)
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla mayonez( çıtır çıtır ve lezzetli olmasını sağlıyor)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
üzeri için;
- yumurta sarısı
Yapılışı
Ispanak ve un hariç diğer malzemeleri yoğuruyoruz. Ispanağı ve unu da ekliyoruz. Tekrar yoğuruyoruz kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olacak. Hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz, çay tabağı büyüklüğünde elimizle şekil veriyoruz. Sonra D şeklinde kapıyoruz. 5 dakika önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına yumurta sarısını sürdükten sonra fırına sürüyoruz. 35 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz.
NOT:Mayonez ayrı bir lezzet veriyor çıtır çıtır yapıyor denediğinizde göreceksiniz harika bir lezzet .
Afiyet olsun