Etli Ekmek Tarifi
Malzemeler
- 4 su bardağı un
- İnstant maya (1 paket )
- Tuz (1 tatlı kaşığı )
- Şeker (1 tatlı kaşığı )
- 1,5 su bardağı ılık su
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 3 orta boy biber
- Tuz (1 tatlı kaşığı )
- Karabiber (1 tatlı kaşığı )
- Pul biber (1 tatlı kaşığı )
Yapılışı
Unu eleyerek karıştırma kabına alıyoruz. Mayayı bir kaba alıp 1,5 su bardağı ılık su ekliyoruz. 1 tatlı kaşığı şeker koyup eritiyoruz. Unun ortasına çukur açıp yavaş yavaş mayalı suyu ekleyip yoğuruyoruz. En az yarım saat üzerini kapatıp mayalanması için sıcak bir ortamda 1 saat bırakıyoruz.
İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı, domatesi rendeliyoruz. Biberleri çok küçük doğruyoruz. Baharatlarını ekliyoruz. Mayalanan hamuru 3-4 eşit parçaya bölüyoruz ve uzunlamasına açıyoruz. Yağlanmış tepsiye açtığımız hamurları dizip üzerlerine kıymalı harcı elimizle bastırarak yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan etli ekmeklerin üzerine yarım parça tereyağı sürüyoruz ki hem kurumasın hemde daha da lezetli olsun. Uzunlamasına dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
