Bazlama Tarifi

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 veya 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (tek kullanımlık olanlardan)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

 

Yapılışı

Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur. Hamur mayanlanması için bekletilir. İki kat kadar büyüklüğe ulaşınca mayalanmış demektir.
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlanır ve üzeri örtülerek 15 dakika kadar daha bekletilir. Teflon tavanızın büyüklüğünde ve hafifçe unlayarak açılır. Teflon tava ısıtılarak orta harlı ateşte ara sıra sallayarak her iki yüzünü de pişirilir. Pişen bazlamaların her katına tereyağı sürerek üst üste dizilir ve sıcakken servis edilir. 

Afiyet olsun