Tepsi Kebabı Tarifi
Malzemeler
- 1 kilo yağlı olursa koyun eti yoksa dana eti kullanınız
- 1 tane kırmızı biber
- 1-2 diş sarımsak
- 2 tane patates
- süslemek için
- domates ve biber
- baharat olarak kırmızı pul biber
- karabiber
- tuz
Yapılışı
Kıymamızı kasabımıza zırhta çektirelim mümkünse bu bizim kilisimizin çok meşhur bir yemeğidir, bir ara çok sık yapıldığı için adına kilis tavada deniyor, kasaplarımız zırhta çeker ve malzemeleri çekerken içine bırakırlar, kıymamızı alalım içine kırmızı biberimizi incecik kıyalım. Sarımsağımızı ve baharatımızı ekleyip çok güzel yoğuralım sonra tepsimizi alalım ve patateslerimizi soyup yıkayalım ve incecik yuvarlak şekilde doğrayıp tepsimize yayalım ve üzerine yoğurduğumuz kıymamızı elimizi suya batırarak incecik yayalım. Elimizi suya batırıp üzerine bastırarak düzeltelim kenarlarına domates ve biber dilimleyip süsleyelim. Fırınımızda pişirelim sonra üçgen dilimleyip servis yapalım asıl orjınali çatal kullanmadan tepsiden ekmekle yemektir yağına bana bana bu bizim çok özel bir yemeğimizdir kiliste misafirlerimizi biz bu yemekle ağırlarız.
Afiyet olsun.