Patlıcanlı Sac Kebabı Tarifi
Malzemeler
- 10-15 adet orta boy sivri biber
- 3-4 adet domates (Mevsimi olmadığı için daha önceden yaptığım domates sosundan kullandım 5 – 6 yemek kaşığı kadar)
- yarım kilo kuşbaşından daha küçük kesilmiş kuzu eti
- 6 adet orta boy patlıcan
- 4 adet kapya biber (sarı ve kırmızı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 5-6 diş sarımsak
- Kuyruk yağ
- Sıvıyağ
- Tuz
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Su
Yapılışı
Kapya biberleri verev, sivri biberleri fazla inceltmeden yuvarlak olarak doğrayın. Patlıcanları küp küp kesin. Suda bekletmenize gerek yok. Sacın üzerine (bende elektrikli küçük bir saç var, yoksa wok tavası üzerine, oda yoksa derince bir teflon tavaya ihtiyaç var. Çünkü bütün malzemeler bu tava içinde harmanlanacak) bir miktar (tamamen sizin zevkinize kalmış) kuyruk yağı ekleyin. Üzerlerine bastırarak iyice erimesini sağlayın. Yağ eriyip iyice küçülünce, kalan posasını alın ve kestiğiniz biberleri ilave edin. Biberler yağda fazla ölmeden bir tabağa alın. Tekrar kuyruk yağı ekleyip aynı işlemi yapın ve patlıcanları ekleyin. Kuyruk yağı az gelirse bir miktar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hafifçe pişen patlıcanları da bir tabağa alın, kuyruk yağı koyup aynı işlemi yapın ve etleri ekleyin. Etleri de bir süre pişirdikten sonra bütün sarımsakları ve diğer kalan tüm malzemeleri (biber, patlıcan) ekleyip karıştırın. Bu karışımın üzerine küp küp kestiğiniz domatesi veya domates sosunu, 1,5 – 2 su bardağı suyla erittiğiniz salçayı, tuzu, kekiği ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. 5 dakika ağzı kapalı olarak piştikten sonra sackebabımız yemeğe hazırdır.
Afiyet olsun.