Patlıcan Kebabı Tarifi

Malzemeler

 
  • 4 adet uzun patlıcan
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz karabiber

 

Yapılışı

İlk olarak bir kaba soğanı rendeliyoruz ve kıymayı ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra tuz, karabiber ve zeytinyağını ekledikten sonra buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonra patlıcanları yıkıyoruz. Saplarını kesiyoruz ve 2 parmak genişlik bırakarak jülyen şekilde sonunu kesmeden bir bütün halinde dilimliyoruz. Dinlenmeye bıraktığımız kıymayı çıkarıyoruz ve küçük yassı köfteler yapıyoruz ve patlıcanların arasına diziyoruz. Yağlanmış borcama diziyoruz ve aralarına dilimlenmiş domates ve biber koyuyoruz, dilerseniz soyulmuş arpacık soğanı da koyabilirsiniz, üstünü folya ile örterek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-45 dk arasında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: