Orman Kebabı Tarifi

Malzemeler

 
500 gr kuşbaşı et
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet havuç
4 adet domates
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı bezelye

 

Yapılışı

Etler yıkanıp tencereye alınır, suyu çekilene kadar kavrulur, yağı eklenir, etler kavrulmaya devam edilir. Soğanlar da eklenip kavrulduktan sonra domates salçası eklenir, üzerine kaynar su koyulur (etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar yeterli). Tuzu ilave edilir, düdüklü tencerede 15 dk kaynatılır. İkişer adet patlıcan, patates ve havuç küp küp doğranır. Hafif kızartılır. Pişen etler cam fırın kabına alınır, hafif kızartılan sebzeler sırası ile tepsiye dizilir. Patates, havuç, patlıcanın üzerine bezelye, domates ve biber koyulur. 250 derecede ısıtılmış fırında domatesler pişene kadar bekletilir. Servise hazır,

 Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: