Orman Kebabı Tarifi
Malzemeler
500 gr kuşbaşı et1 baş kuru soğan1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı domates salçası2 adet patlıcan2 adet patates2 adet havuç4 adet domates2 adet yeşil biber1 çay bardağı bezelye
Yapılışı
Etler yıkanıp tencereye alınır, suyu çekilene kadar kavrulur, yağı eklenir, etler kavrulmaya devam edilir. Soğanlar da eklenip kavrulduktan sonra domates salçası eklenir, üzerine kaynar su koyulur (etlerin üzerini 1 parmak geçecek kadar yeterli). Tuzu ilave edilir, düdüklü tencerede 15 dk kaynatılır. İkişer adet patlıcan, patates ve havuç küp küp doğranır. Hafif kızartılır. Pişen etler cam fırın kabına alınır, hafif kızartılan sebzeler sırası ile tepsiye dizilir. Patates, havuç, patlıcanın üzerine bezelye, domates ve biber koyulur. 250 derecede ısıtılmış fırında domatesler pişene kadar bekletilir. Servise hazır,
Afiyet olsun.