Kokoreç Tarifi

Malzemeler

 
  • 1 kg kokoreç (doğranmış olarak paketler halindesatılıyor)
  • 3-4 normal ekmek
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
 
Servis Önerisi:
  • Turşu
  • Ayran veya şalgam suyu
 
Yapılışı

1 kg kokoreç, 7 yarım ekmek yaptı. Tam kıvamında oldu. Herkes fazlasıyla doydu. ;)

Kokoreç genişçe bir tavaya veya saca alınır. Ben hazır doğranmış kokoreç kullandım.

*Eğer dolama kokoreç kullanıyorsanız, dilimler halinde doğrayın. Tava da çevirerek pişirin. Daha sonra varsa satırla yoksa keskin bir bıçakla ince doğrayın. Doğradıktan sonra tekrar tavada bir iki çevirin.

Tavaya alınan hazır doğranmış kokoreçler önce harlı sonra kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Piştiğinden emin olduktan sonra altı kapatılır.

Ekmekler ortadan ikiye bölünür. Aralarından da kesilerek tost makinesinde biraz kızartılır. (Bunu çıtır çıtır yemek için yapıyoruz, yapıp yapmamak tercihinize) Hemen soğutmadan aralarına kokoreçten bir miktar koyulur. Tuz, karabiber, kimyon (acı severler pul biberde ekleyebilir) serpilir. Turşu ve ayranla servis yapılır.

Afiyet Olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: