Kiremitte Levrek Tarifi
Malzemeler
- 2 adet Levrek
- 2 adet patates
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- Defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı
Levrekler temizlenir yıkanır. Geniş bir kaba bir miktar sıvı yağ, tuz, değirmen karabiber ve 1 diş sarımsak rendelenerek marine sosu hazırlanır. Suyu süzülen balıklar bu sos ile marine edilir. Fırınımız 200 derecede ısıtılır. Oval pişmiş toprak kaplar fırında ısıtılır. Başka bir kapta küp küp doğradığımız patatesler yağ ve tuz ile harmanlanır. Isınan kaplara önce patatesler yerleştirilir. 15-20 dakika patatesler pişirilir. Sonrasında marine edilmiş balıkların arasına 1 er adet defne yaprağı konulur. Balıklar patateslerin üzerine yerleştirilir. Balıkların üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 30-40 dk pişirilir. Yanında mevsim salatası ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.