İşkembe Dolması Tarifi

Malzemeler

 
  • 2 adet işkembe
  • 250 gr kıyma
  • Yarım kilo pirinç
  • Yarım kilo soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

 

Yapılışı

Soğanları küçük küçük olacak şekilde doğrayın. Kıymayı, pirinci ve kalan malzemeleri de ekleyin, karıştırın. İşkembeler küçük kareler şeklinde kesin. Hazırladığınız harçtan bir kaşık kadar koyun ve bohça şekline getirip dikin. Bütün işkembeleri doldurduktan sonra tencereye dizin üzerine 3 us bardağı ve tuzunu ilave edin. Yaklaşık 40-60dk pişirin, üzerine bol kimyon dökerek servis edebilirsiniz. İsteğe göre içerisine nohut ve yenibahar ekleyebilirsiniz.

 Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: