Fırında Tas Kebabı Tarifi

Malzemeler

 
  • 1 kilo az yağlı kuzu eti
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç
  • Tuz
  • Salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tereyağı

 

Yapılışı

Öncelikle kullanacak olduğumuz eti 1 su bardak su ekleyerek 15-20 dakika haşlıyoruz ve süzerek bir kenarda bekletiyoruz. 1 adet kuru soğanı ince şekilde kıyarak 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı domates salçası ile bir tencerede ölünceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar solunca beklemekte olan eti soğanların üzerine ekleyip ateşimizin altını kısıyoruz ve soğanlar ile eti kavurmaya devam ediyoruz. Et kavrulurken üzerine birer çay kaşığı karabiber, kekik, kırmızı biber ve yarım yemek kaşığı tuz ekliyoruz.

5 adet patatesi soyup küp şekilde, yeşil biberleri ve havuçları halka şeklinde bölüp bir tavada sıvı yağ ile kızartıyoruz. Kızaran sebzeleri kavurmuş olduğumuz etlerin üzerine ekliyoruz. İki adet domates ve bir adet biberi de bölüp tepsinin en üst kısmına ekledikten sonra bir kaç dilim tereyağını tepsinin en üstüne yerleştirip alüminyum folyo ile tepsinin üzerini iyice kapatıyoruz. 200 derece ısınmış olan fırında yaklaşık 60 dakika pişiriyoruz. Yemek pişince pilav yada sade olarak servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun.

Not: Baharatların ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz yada hiç kullanmayabilirsiniz. Tereyağını ben çok sevdiğim için ve yemeğe vermiş olduğu kokuyu beğendiğim için bütün yemeklere eklerim. Tereyağı sevmeyenler sıvı yağda ekleyebilir. Kuzu eti genellikle yağlı olduğu için fazladan yağ eklemeden de iyi bir yemek pişirebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: