Evde İskender Tarifi
Malzemeler
- Yarım kilo doğranmamış bütün et
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 4 kaşık sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı tuz
- 2 kaşık salça
- 2-3 bardak su
- 1 diş sarımsak
- 3 kasik sıvı yağ
- 2 tane bazlama
- 150 gram tereyağı
- 1 kase yoğurt
Yapılışı
Bu ölçülerden 2-3 kişiye göre çıkıyor. Siz daha çok yapmak isterseniz miktari arttırın.
Öncelikle bütün eti ince ince yaprak şeklinde doğrayın. Yarı buzluyken daha iyi doğrarsınız. Tavaya koyun ve üzerine sarımsağı ve biberini ilave edin. Kapağını kapatıp kendi suyuyla pişmeye bırakın. O sırada bazlamaları küçük kareler halinde doğrayın. 200 derecelik fırında yakmadan kıtır olana kadar kızartın. Yağsız şekilde sosunu hazırlayın. Yağı derin bir tavaya koyun. Sarımsağı ezip ekleyin. Üzerine tuzunu ve salçayı da ekleyin. Biraz özleştikten sonra suyunu ilave edin. Sos ne cok cıvık ne de çok katı olacak. Ona göre ayarlayın. 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın. Et suyunu tüketmişse yağı ve tuzu ilave edip kavurun. İyice servis tabağına bazlamadan yeteri kadar koyun. Tabağın kenarına iki kaşık yoğurt koyun. Etleri bazlamanın üzerine serpin. Sos sıcak olmalı, soğuduysa ısıtın. Bazlama ve etlerin üzerine bolca dökün. Alttaki bazlamalar ıslanacak şekilde üzerine tereyağını gezdirin. Tereyağını kokusu çıkıp, rengi dönene kadar eritin etlerin.