Ciğer Kebabı Tarifi

Malzemeler

  • 1 adet ciğer (dana ciğeri alacaksanız en az yarım kilo)
  • tuz
  • kuru nane
  • kimyon
  • bir baş sarımsak
  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • pul biber
  • kebap şişi

 

Yapılışı

Kasaptan veya marketten ciğer alınır (eğer kuzu ciğeri ise takım alınız yani böbrekleri ciğerleri yüreği içinde olur). Sonra şiş kebaplık doğrayınız ve bir süzeğe alıp yıkayınız. Biraz kanlı olur çünkü, sonra süzekte iyice suyu sızınca bir tepsiye alınız ve içine kuru nane, bir baş sarımsak dövüp atın, tuz, pul biber ve yarım su bardağı zeytinyağı ve mutlaka kimyon atınız. Sonra şişlere dizip mangalda pişiriniz. harika bir lezzettir. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: