Arnavut Ciğeri Tarifi

Malzemeler

 
  • 1 kg ciğer
  • 1 adet patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı mısır unu (isteyen beyaz un koyabilir)
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  •  yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz
 
Kızartmak için
  • sıvı yağ
 
Yapılışı

Küp küp kestiğimiz patatesleri kızartmakla başlıyoruz. Kızaran patatesleri aldıktan sonra mısır ununa bulayıp elekten geçirdiğimiz ciğerlerimizi yağa ekliyoruz. İlk 5 dk ara ara karıştırarak ciğeri iyice yağa yediriyoruz. Sonraki 5 dk içerisinde ciğere hiç dokunmadan kendi halinde pişiriyoruz. Son 5 dk içerisinde ise kekik vpul biberi ve tuzu ekleyip baharatların yanmaması için karıştırarak işleme son vermeden önce son 1-2 dk kala kızartılmış patatesleri de içerisine ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. Bu arada soğanı piyaz şeklinde doğrayıp içerisine sumak tuz ve nar ekşisini ve de maydanozu eklediğimiz garnitürü de yanına koyup servis ediyoruz. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: