Ali Nazik Kebabı Tairifi
Malzemeler
6-7 adet orta boy patlıcan200 gr yoğurt2 diş sarımsak300 gr kıyma1 adet kuru soğan1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biber1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı zeytinyağıTuz, karabiber
Yapılışı
Patlıcanları kürdanla farklı yerlerinden delin. Ocakta yada fırında közleyin. Pişip ılındıktan sonra kabuklarını soyup çatalla ezin. 2 diş sarımsağı doğrayıp yoğurtla birlikte patlıcanla karıştırıp kenara alın. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı alın. Soğan ve biberleri minik minik doğrayıp soteleyin. Kıymayı, salçayı ve baharatlarını ekleyip tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Yoğurtlu patlıcanın üzerine kıymayı serin. Ben maydanoz ve biber ile süsledim.
Afiyet olsun