Hafif Kabak Yemeği Tarifi

Malzemeler

 
  • 3 adet kabak
  • 1 iri patates
  • 1 çarliston biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • 3 dal taze soğan
  • 1 iri kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

 

Yapılışı

Sıvı yağı kızdırıp taze ve kuru soğanları ince ince kıyıp öldürüyoruz, daha sonra salça ve çarliston biberi ekliyoruz. İyice karışınca küp küp doğradığımız kabak ve patatesi ekliyoruz, karıştırıp üzerini bir parmak geçecek kadar su koyuyoruz. Pişmeye yakın maydanozları ekliyoruz.
Vejeteryan ve diyet yapanlar için oldukça hafif ve lezzetli bir sebze yemeği.

Afiyet Olsun