Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeler
- 2 bardak kadar önceden gazı alınmış, haşlanmış kuru fasulye
- Yarım kilo kuşbaşı haşlanmış et
- 2 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 baş soğan
- 1 kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
Soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuruyoruz. Biberi de küçükçe doğrayıp ekliyoruz ve salçaları ekleyip karıştırdıktan sonra suyunu istediğimiz kadar koyuyoruz. Haşlanan etle kuru fasulyeyi de ilave ediyoruz. Dilerseniz haşladığınız etin suyunu kullanın. Daha yararlı olur. Yemek kıvamını alınca kapatabilirsiniz altını. Önceden buzluğunuzda varsa haşlanan et ve fasulye çok pratik olacaktır. Ani misafire bile hemen yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
BAKLİYAT VE TAHIL YEMEK TARİFLERİ |
Çiğköfte |
Kuru Fasulye |
Etli Nohut |
Börülce Piyazı |
Mercimekli Köfte |
Fellah Köftesi |