Etli Nohut Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı nohut
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Pul biber
Yapılışı
Nohutları akşamdan ıslatıyoruz. Kabaran nohutlarımızı düdüklü tencerede 20 dakika haşlıyoruz. Bu nohutun cinsine göre değişir. Ben her zaman beyaz iri nohut kullanırım. Haşlanan nohutlarımızı kevgire döküp düdüklü tenceremizde etlerimizi ve yağını ekleyerek kavuruyoruz. Biraz sotelendikten sonra ince ince kıyılmış kuru soğanını ardından salçasını katıp nohutlarımızı tenceremize döküyoruz. Üzerini örtecek şekilde kaynar suyunu döküp, tuzunu ve pul biberini ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra yarım saat pişmesi yeterli olucaktır.Afiyet olsun.
BAKLİYAT VE TAHIL YEMEK TARİFLERİ |
Çiğköfte |
Kuru Fasulye |
Etli Nohut |
Börülce Piyazı |
Mercimekli Köfte |
Fellah Köftesi |