Börülce Piyazı
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru börülce
- 3 dal taze soğan
- 8-9 dal maydanoz
- 20-25 adet salamura kırma zeytin
- 1 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı
Börülcenizi akşamdan suya ıslatın.Ertesi gün,yumuşayıncaya haşlayın,börülceniz sıcakken,tuz,zeytinyağı ve sumakla harmanlayın.
Börülceniz haşlanırken,maydanoz ve taze soğanı ince kıyın,domatesiniz küp doğrayın.
Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerinizi 2 ye ayırın, sıra ile yeşillikleriniz ve domateslerinizle birlikte ılımış börülcelerinize ekleyip,karıştırın.
Tarife en son nar ekşisi ekliyorum,sumakla nar ekşisi bekledikçe kararıyor…
Afiyet olsun
BAKLİYAT VE TAHIL YEMEK TARİFLERİ |
Çiğköfte |
Kuru Fasulye |
Etli Nohut |
Börülce Piyazı |
Mercimekli Köfte |
Fellah Köftesi |