Börülce Piyazı

Malzemeler

 
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 3 dal taze soğan
  • 8-9 dal maydanoz
  • 20-25 adet salamura kırma zeytin
  • 1 orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

 

Yapılışı

Börülcenizi akşamdan suya ıslatın.Ertesi gün,yumuşayıncaya haşlayın,börülceniz sıcakken,tuz,zeytinyağı ve sumakla harmanlayın.

Börülceniz haşlanırken,maydanoz ve taze soğanı ince kıyın,domatesiniz küp doğrayın.

Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerinizi 2 ye ayırın, sıra ile yeşillikleriniz ve domateslerinizle birlikte ılımış börülcelerinize ekleyip,karıştırın.

Tarife en son nar ekşisi ekliyorum,sumakla nar ekşisi bekledikçe kararıyor…

Afiyet olsun