Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yeteri kadar tuz
Yapılışı
Pirinçler yıkanarak 1 litre kadar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pirinçler piştiğinde ocaktan alınarak biraz soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır. En son tuzu ilave edilir. Üzerine kuru nane ve pul biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.
Afiyet olsun
ÇORBA TARİFLERİ
Ezo Gelin
Pirinç Çorbası
Mercimek Çorbası
Yayla Çorbası
Şehriye Çorbası
Paça Çorbası
İşkembe Çorbası
Sebze Çorbası