Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

 

Yapılışı

Pirinçler yıkanarak 1 litre kadar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Pirinçler piştiğinde ocaktan alınarak biraz soğumaya bırakılır. Diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır. Çorbanın suyundan yavaş yavaş alınıp bu karışıma ilave edilir. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır. En son tuzu ilave edilir. Üzerine kuru nane ve pul biberli yağ kızdırılarak gezdirilir.  

Afiyet olsun

 

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: