Sebze Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 2 orta boy patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 su bardağı et suyu ya da bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • Tuz

 

Yapılışı

Patates, havuç, soğan, mercimek, bulgur tencereye alınır. Et suyu eklenir, su eklenir haşlanır. Blendırdan geçirilir. Tavada yağ, nane, kırmızı biber, sarımsak ve un kavrulur. Çorbaya eklenir. Tuz ilave edilir. Biraz daha kaynatılır kıvamına göre su eklenir.

Afiyet Olsun

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: