Paça Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 500 gr paça
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Su, tuz
Yapılışı
Paçaları ocağın üzerine ateşe tutarak tüylerini yakın. Ardından yıkayıp tencereye koyun ve üzerine 3 parmak geçecek kadar su koyup kayatın. Kara suyu çıktıktan sonra üzerine temiz su katıp etler kemiklerden ayrılıncaya kadar kaynatın. İyice piştikten sonra etleri kemiklerinden ayırıp küçük doğrayın. Ayrı bir tencereye tereyağı, zeytinyağını alıp üzerine un koyup kavurun. Biraz soğuk su katıp kıvamını açın. Ardından sıcak suy ekleyin. Paçayı pişirmiş olduğumuz sudan 1-1,5 su bardağı kadar ekleyebilirsiniz. Doğramış olduğumuz paçaları ilave edip kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Kaseye yumurta sarısını ve yarım limon suyunu döküp karıştırın. Çorbamızdan bir kepçe ekleyip kıvamını ılıtın ve çorbamıza dökün. Çorbamız biraz kaynadıktan sonra üzerine sarımsakla sirke ile servis edin.
Afiyet olsun.
ÇORBA TARİFLERİ
Ezo Gelin
Pirinç Çorbası
Mercimek Çorbası
Yayla Çorbası
Şehriye Çorbası
Paça Çorbası
İşkembe Çorbası
Sebze Çorbası