İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler
- Yarım kilo temizlenmiş işkembe
- Yarım su bardağı sirke
- 5-6 diş sarımsak
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1,5 litre su
Yapılışı
İşkembeleri tuzunu da ilave ederek pişinceye kadar haşlıyoruz. Haşlanan işkembeleri ufak ufak kesiyoruz. Kestikten sonra tekrar haşlanan suyunun içine atıyoruz. Sarımsakları da ilave ederek bir iki taşım kaynatıyoruz. Son olarak da sirkesini ilave edip altını kapatıyoruz. Üzerine kırmızı biber ekerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun
ÇORBA TARİFLERİ
Ezo Gelin
Pirinç Çorbası
Mercimek Çorbası
Yayla Çorbası
Şehriye Çorbası
Paça Çorbası
İşkembe Çorbası
Sebze Çorbası