Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- Nane
- Pul biber
- Tavuz bulyon
- 1 litre sıcak su
Yapılışı
Yağı eritip salçayı kızartıyoruz. Üzerine evde varsa biraz et biraz tavuk suyu ilave ediyoruz. Üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz. 1 adet domates rendesi ve 1 diş sarımsak ekliyoruz. 5 dakika piştikten sonra tavuk bulyonu ekliyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Kapatmadan 2 dakika önce pul biber ve naneyi ekleyip altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.
ÇORBA TARİFLERİ
Ezo Gelin
Pirinç Çorbası
Mercimek Çorbası
Yayla Çorbası
Şehriye Çorbası
Paça Çorbası
İşkembe Çorbası
Sebze Çorbası