Şehriye Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • Nane
  • Pul biber
  • Tavuz bulyon
  • 1 litre sıcak su

 

Yapılışı

Yağı eritip salçayı kızartıyoruz. Üzerine evde varsa biraz et biraz tavuk suyu ilave ediyoruz. Üzerine 1 litre sıcak su ekliyoruz. 1 adet domates rendesi ve 1 diş sarımsak ekliyoruz. 5 dakika piştikten sonra tavuk bulyonu ekliyoruz. Kaynadıktan 5 dakika sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Kapatmadan 2 dakika önce pul biber ve naneyi ekleyip altını kapatıyoruz. 

Afiyet olsun.

Yemek bültenimize abone olun, siteye eklenen tüm yemek tariflerinden anında haberiniz olsun: